Regulament

Organizatorul competitiei

Asociația A13, cu sediul în Arad, România, strada Salacz Gyula, nr. 3, organizație non-profit, neguvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați, în strânsǎ colaborare cu Primăria Ghioroc.

Evenimentul

Bike 'n Wine Race este o manifestare sportivă pentru amatori cu scopul promovării mișcării în aer liber.

Evenimentul are 2 probe:
- Adulţi: 5 ture în jurul lacului Ghioroc (aprox. 25 km)
- Copii: 3 ture în jurul lacului Ghioroc (aprox. 15 km)
Traseul este alcătuit preponderent din drumuri asfaltate, forestiere și nisipoase. Traseul va fi marcat cu bandă, detaliile traseului pot fi văzute aici.

Traseul

Traseul pentru adulți si copii se va desfășura în jurul lacului de la marcajul START din apropierea teraselor, FINISH-ul fiind tot acolo.
Date tehnice:
- Dificultate medie
- Diferența de nivel: +150 m / tură
- Puncte de hidratare/alimentare: 1 la START/FINISH
- Marcaj: bandă de semnalizare alb/roșu, săgeți indicatoare, garduri de delimitare, țăruși cu semnal colorat
- Experienţă ciclism: recomandată

Condiții de participare

Bike 'n Wine Race se adresează atât iubitorilor de sport amatori majori cât și minorilor, antrenați pentru acest tip de efort, clinic sănătoși, cu experiență, echipați corespunzător conform prezentului regulament și cu bune cunoștințe de orientare în teren atât în condiții normale cât și în condiții de vizibilitate redusă – cu și/sau fără hartă sau prin orice mijloc tehnic de orientare, în vederea parcurgerii unui traseu în condiții de siguranță.

Participarea minorilor este posibilă NUMAI cu acordul scris al părinților.

Vârsta se calculează în funcție de ce vârstă împlineste concurentul în acel an indiferent de ce perioada a anului este născut, înainte sau după data concursului.

Participanții au obligația de a cunoaște regulamentul Bike 'n Wine Race, semnând astfel în cunoștință de cauză declarația de participare pe răspunderea proprie la eveniment și de a participa la ședința tehnică pentru a-și însuși toate informațiile transmise de organizator referitoare la probe.

Participanții trebuie să dea dovadă de fair-play, să înțeleagă și să accepte faptul că oricâte măsuri de siguranță ar lua organizatorul, nu sunt și nu pot fi acoperite toate riscurile ce rezultă din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară aceasta. Este interzisă participarea persoanelor aflate în stare de ebrietate, în convalescență, sub influența substanțelor psihotrope sau stupefiante și inapte din punct de vedere medical, inclusiv graviditate.

Autonomia/Alimentația și hidratarea

Participanții Bike 'n Wine Race trebuie să își cunoască bine limitele fizice și mentale în concordanță cu distanța și dificultatea traseului, să își dozeze efortul astfel încât să parcurgă întreg traseul prin forțele proprii în timpul limită propus de organizator.

Timpul limită pentru fiecare probă este: 2 ore. Startul va fi pentru ambele probe de la aceeași ora.

Participanții la Bike 'n Wine Race sunt responsabili pentru asigurarea alimentației și hidratării pe tot parcursul competiţiei, iar punctele de alimentare și hidratare puse la dispoziție de organizatori vor avea o gamă limitată cantitativ de alimente și lichide pentru hidratare și nu vor asigura necesarul personalizat pentru fiecare concurent. Alimentarea concurenților la punct se face pe proprie răspundere, aceștia având responsabilitatea alegerii naturii, cantității și frecvenței alimentării și hidratării.

Pentru participarea la Bike 'n Wine Race, fiecare participant este responsabil pentru evaluarea propriei condiții fizice și sănătăți, asumându-și astfel întreaga responsabilitate în cazul cunoașterii și nedeclarării unor condiții medicale preexistente care ar duce la interzicerea dreptului de a participa la competiție în condiții de siguranță, în legătură cu integritatea fizică și/sau viața, atât pentru propria persoană cât și a celorlalți participanți.

Participanții au obligația de a trece prin toate punctele de control. În caz contrar, vor fi descalificați.

Înscrierea

Înscrierea la Bike 'n Wine Race se face online completând formularul de înscriere   până la data de 05.05.2023, ora 12:00 şi la faţa locului în limita locurilor disponibile.
Înscrierea minorilor se face de către un adult!
Doar după înscrierea participantului se va efectua plata contribuției în contul asociației. Validarea și confirmarea plății se face manual și poate dura câteva zile!

Locurile sunt limitate! În funcție de posibilitățile organizatorice vom decide dacă putem suplimenta locurile!

Contribuția de participare:
- adulți: 100 lei
- copii: GRATIS

Contribuția de participare este utilizată integral pentru acoperirea cheltuielilor cu festivitatea de premiere, organizarea zonei de start/finish, a punctelor de alimentare/hidratare, a materialelor promoționale, a diplomelor, medaliilor și trofeelor, a kit-urilor de start, precum și a igienizării, reparării și reabilitării zonelor de desfășurare a evenimentelor.

Anularea înregistrării se anunță prin email la adresa: a13org.info@gmail.com

În cazul retragerii din cursă contribuția de participare NU va fi returnată!

Contribuția de participare include:
- numărul de participare
- o porție de tocană la ceaun oferită după concurs
- un pahar de vin de calitate
- un punct de revitalizare și suport pe traseul concursului
- clasament și premiere
- acces la fotografii din cadrul evenimentului
- marcarea traseului
- asigurarea asistenței medicale, în caz de nevoie, în punctul indicat de organizatori
- medalii și premiile câștigătorilor
- kit de înscriere

Premiere

Proba adulți:
- Feminin (primele 3 poziții), categorii de vârstă: 18-29, 30-39, 40-49, 50+
- Masculin (primele 3 poziții), categorii de vârstă: 18-29, 30-39, 40-49, 50+
Proba copii:
- Feminin (primele 3 poziții), categorii de vârstă: 14-17
- Masculin (primele 3 poziții), categorii de vârstă: 14-17

După terminarea probelor, participanții sunt așteptați la o masă caldă și un pahar de vin (pentru adulți), după care va urma festivitatea de premiere.

Siguranța

Traseul Bike 'n Wine Race nu este amenajat și protejat suplimentar de către organizatori, de aceea există riscul unor accidentări și/sau deces datorită unor pericole obișnuite în astfel de activități. Acestea includ, dar nu se rezumă la: coliziuni cu vehicule, trăsnete, grindină, ninsoare, ceață, furtuni, viituri, atacuri de animale sălbatice și/sau domestice, mușcături de insecte și/sau reptile, căderi de pietre, stânci, copaci, alunecări de teren, căderi, alunecări, fracturi, entorse sau luxații, epuizare fizică, hipoglicemie, agravarea unor probleme medicale preexistente (necunoscute sau nedeclarate de către participanți), răni, degerături, deshidratare, etc.

Toţi participanţii trebuie să aibă în vedere că pericolele care pot apărea sau se pot produce pe parcursul evenimentului pot fi diverse şi diferite faţă de cele enumerate anterior, cu titlu de exemplu.

Organizatorul nu poate prezenta în întregime toate riscurile și pericolele pe care competiţia le-ar putea implica având în vedere tipul, cadrul natural şi sălbatic în care ea se desfăşoară, precum şi particularităţile fiecărui concurent. Din acest motiv, organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru maniera de aducere la cunoştinţa participanţilor a potenţialelor pericole sau riscuri.

În cazul în care vreun participant nu va putea continua deplasarea sau se va deplasa prea lent pentru a termina competiția în condiții de siguranță, acesta va contacta cel mai apropiat punct de control, unde voluntarul/organizatorul va decide modalitatea de evacuare sau retragere, în funcție de condiția fizică și/sau psihică a acestuia.

În cazul de: accidentare, hipotermie, epuizare, hipoglicemie, sau a altor condiții medicale care nu vor mai permite deplasarea, concurentul va informa cât mai rapid, atât ceilalți participanți aflați în imediata apropiere, cât și voluntarii, organizatorul sau numerele imprimate pe numărul de concurs sau chiar 112, după caz.

Va exista un punct de prim ajutor, unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie.

Organizatorul nu poate garanta securitatea deplină a participanților în cadrul de desfășurare a evenimentului, respectiv Primăria Ghioroc, aceștia participând independent în calitate de sportivi autonomi, antrenați și experimentați pentru acest tip de activitate cu respectarea prezentului regulament.

Participanții sunt responsabili pentru participarea la cursă, organizatorul nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se accidentează, decedează și/sau apar alte consecințe din cauza participării la acest eveniment.

Echipamentul

Echipamentul obligatoriu:
- telefon mobil
- număr de concurs (se primește în kitul de start)
- bicicletă, cască (obligatorie)
- batoane energizante și/sau geluri energizante, apă

Programul

Sâmbătă 13.05.2023.
- între orele 09:00-10:00 – ridicare kituri
- ora 10:10 – ședință tehnică
- ora 10:30 – START AMBELE PROBE
- ora 12:30 – FINISH AMBELE PROBE
- ora 12:45 – servire masă caldă oferită de Primăria Ghioroc și degustare de vin Crama Andronic (Accesul la acestea se va face pe baza numărului de concurs.)
- ora 14:00 – festivitate de premiere
- ora 14:00 - 17:00 - socializare + voie bună (muzica by Alex Furtună)

În funcție de condițiile meteo și/sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.

În cazul apariției schimbărilor în prezentul program, acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare : e-mail sau pagina de facebook a evenimentului sau pagina web al evenimentului.

Fotografii, filmări și materiale promoționale

Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la Bike 'n Wine Race aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.

De asemenea, dacă vreun participant dorește să fie eliminat din materialele foto/video publicate pe facebook/site, va trebui să facă o solicitare scrisă către organizatori cu identificarea fotografiilor în care apare și care solicită să fie eliminate.

Descalificare

În cazul în care vreun participant nu va putea continua deplasarea sau se va deplasa prea lent pentru a termina proba în condiții de siguranță, acesta va contacta cel mai apropiat punct de control, unde voluntarul/ organizatorul va decide modalitatea de evacuare sau retragere, în funcție de condiția fizică și/sau psihică a acestuia.
Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:

- pierderea sau modificarea numărului de participare;
- nerespectarea traseului;
- folosirea bicicletelor electrice;
- părăsirea echipamentului pe traseu;
- aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare;
- neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat în dificultate;
- lipsă de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari;
- însoțirea concurenților de către spectatori/suporteri și ajutorul de orice fel din exterior excepție făcând punctele de alimentare de unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la suporteri și spectatori;
- depășirea timpului limită anunțat în prealabil de organizatori.

Anulare cursa

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul în orice moment, modificările de traseu vor fi anunțate în prealabil.

Organizatorii își rezervă dreptul de a anula/amâna cursa în cazuri excepționale cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil.

În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale organizatorii își rezervă dreptul de a opri cursa.

În caz de forță majoră, prin aceasta înțelegem orice evenimente care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: dezastre naturale, inundații majore, sau evenimente politice majore care îi determină pe organizatori să anuleze competiția, taxa de participare nu va fi returnată, se va stabili altă dată pentru desfășurarea competiției.

Măsurile sanitare care vor fi aplicate conform legislației în vigoare completează regulamentul evenimentului!